Garfieldův blog

Z diskuze...

Novinky

Matt LeBlanc

Matt se narodil 25.července 1967 v Newtonu ve státě Massatchusetts, kde žil se svojí matkou. Jelikož se hodně zajímal o auta, motorky apod., tak chodil na technickou střední školu. V osmnácti letech se přistěhoval za svým otcem na Floridu. Po několika letech odcestoval do New Yorku, kde se začal věnovat modelingu. Předváděl také pánské oblečení pro různé agentury. Všimli si ho producenti TV reklam a za chvíli už vystupoval v reklamních spotech na Coca-Colu nebo Levi's jeans. Na filmové plátno se přemístil po několika malých televizních rolích baseballovým snímkem Ed. Mezi ne tak úspěšné filmy patří např. Private Wars, A Streetcar Named Desire nebo Out of Gas On Lover's Leap. Pak přišel konkurs na roli do seriálu Přátelé, který Matt v pohodě zmáknul a od roku 1994 ho diváci vídají jako Joeyho Tribbianiho, neúspěšného a trochu přihlouplého herce, jehož vzorem je Al Pacino. Zatím asi nejúspěšnějším celovečerním filmem LeBlanca je snímek Ztraceni ve vesmíru, kde si zahrál společně s Heather Graham a Mimmi Rogers. V roce 2003 se oženil s modelkou Melissou McKnight.

Filmografie:
Joey (2004) TV Seriál .... Joey Tribbiani
Charlie's Angels: Full Throttle (Charlieho andílci 2: Na plný pecky) (2003) .... Jason
All the Queen's Men (2001) .... Steven O'Rourke
Charlie's Angels (Charlieho andílci) (2000) .... Jason Gibbons
Lost in Space (Ztraceni ve vesmíru) (1998) .... Major Don West (Flight Control)
Ed (1996) .... Jack "Duece" Cooper
Lookin' Italian (1994) .... Anthony Manetti
Reform School Girl (1994) (TV) .... Vince
Friends (Přátelé) (1994) TV Seriál .... Joseph 'Joey' Francis Tribbiani
The Killing Box (1993) .... Terhune
Red Shoe Diaries 3: Another Woman's Lipstick (1993) (TV)
Anything to Survive (1990) (TV) .... Billy Barton
TV 101 (1988) TV Seriál .... Chuck Bender

Zdroj: www.friends.webz.cz